Connect with us

NEKATEGORIZIRANO

PROGRAM FESTIVALA 2014

Avatar

Objavljeno

dne

Občina Kočevje in producentska ekipa Kreativnega središča Vezenina za letošnji september pripravljata prvo izvedbo festivala, ki bo predvsem kulturno umetniško obarvan. Potekal bo na različnih lokacijah v mestu, tako notranjih, kot tudi zunanjih. Ena od zastavljenih nalog je, da bi čim več dogodkov potekalo na prizoriščih, oziroma mestnih točkah, ki niso nujno prireditveni prostor. Cilj je oživiti zanimive mestne vedute in prostore, ter približati umetnost in kulturo ljudem na način, da jo srečajo in doživijo nekoliko drugače, bolj neposredno in živo. Drugi cilj je mestu vdihniti bolj urban pečat, s tem pa spremeniti bazično periferni značaj sredine.

Festival vsebinsko ponuja širok spekter umetniških izrazov, tudi žanrsko je odprt, cilj je ponuditi umetnost in kulturo na drugačen način, torej ne nujno institucionaliziran in znotraj klasičnih prizorišč, ampak zunaj, med ljudmi, v živo. Uvod v celomesečno festivalsko dogajanja bo filmski del, ki bo nadaljevanje lani začetega festivala Kočevska filmska jesen, v izvedbi istega produkcijskega tima. Tema letošnjega filmskega dela bo » Glasba in upor«. Poleg tega pa še koncerti, tako resne, kot eksperimentalne in glasbe ostalih žanrov, manjše gledališke predstave, monodrama, ulični teater, razstave, predavanja, delavnice za otroke, predstavitve…

Festival ni usmerjen komercialno, želimo namreč kvalitetne vsebine, a tudi čim več vsebin, ki so komunikativne in nagovarjajo ljudi na malo drugačen, bolj neposreden način. Mesto Kočevje, nekdaj živo in eno modernejših slovenskih mest, danes živi na robu splošnega zanimanja, oziroma se le to veže na izrazito negativen podton dogodkov bližnje zgodovine, od povojnih pa do teh v devetdesetih. Želimo si, da bi naše okolje dobilo drugačen predznak in da bi dobilo svoje mesto na sodobnem kulturnem zemljevidu. Zato si želimo dogodkov, ki aktivno gradijo na interakciji z danim okoljem in ljudmi, ki tu živimo.

Začetek festivala: 30.8.2014

PROGRAM

Prikaži več

Oglasi

Trending

Arhiv novic