Connect with us

NEKATEGORIZIRANO

KORAKETA 2015

Avatar

Objavljeno

dne

KoRaketa

Video in filmski natečaj za mlade

Kreativno središče Vezenina, Ljubljanska cesta 7a, 1330 Kočevje

»Glasba in upor«

Cilj natečaja je spodbuditi razmišljanje in izražanje v filmskem jeziku.

Sodelujejo lahko šolarji in dijaki iz Slovenije, pa tudi iz drugih držav. Natečaj je tekmovalne narave, podelili bomo nagrade za najboljše filme.

Razpis traja od 15. maja do 22. decembra 2015.

Filme, s katerimi želite sodelovati, pošljite najkasneje do 22.12.2015 (upoštevane bodo tudi poštne pošiljke s tem datumom). Vsak udeleženec lahko pošlje več izdelkov. Avtorji lahko svoje filme naložijo na YouTube, Vimeo portal in nam po e-pošti posredujejo povezavo. Izdelki, poslani po pošti, morajo biti oddani na nosilcu Cd, Dvd v Mpeg2, Mpeg4 formatu. Tehnično nepopolne filme bo žirija izločila. Če so v filmih uporabljena glasba ali posnetki drugih avtorjev, morajo biti dovoljeni s strani avtorjev. Udeleženci morajo izpolniti in poslati prijavnico. Prispevki, ki so posneti v tujem jeziku morajo imeti priložen opis vsebine ali prepis dialogov v slovenskem ali angleškem jeziku.

Upoštevali bomo vse zvrsti: igrani, dokumentarni in animirani film ali video reportažo.

Nagrade bodo praktične, podeljene za najboljše dosežke. Prva nagrada po izboru strokovne žirije, prva nagrada po mnenju gledalcev (glasovanje preko Facebooka) ter posebna nagrada Kreativnega središča Vezenina.

Kot temo natečaja smo uporabili naslov romana ruskega pisatelja Lermontova, vendar to avtorjev z ničemer ne omejuje. Želimo videti zgodbe ljudi, pripoved predstavljeno s filmskim jezikom. Lahko je obdelan portret navadnega človeka, junaka našega časa ali pa je to dokument o dogodku, retrospektiva v času. V ospredju so lahko družba, kultura ali šport. Predstavite osebno plat zgodbe.

Ocenjuje se filmski pristop, zanimivost, uporabo filmskega jezika, naracijo, sporočilno, dokumentarno vrednost.

Prijaviti je možno delo enega samega avtorja ali skupine avtorjev.

Glasovanje za nagrado po mnanju gledalcev bo potekalo na www.Facebook.com v skupini KoRaketa 2015.

Prikaži več

Oglasi

Trending

Arhiv novic