Connect with us

KOLUMNE

Žiga Klemenc – KITAJSKE JAGODE

Žiga Klemenc

Objavljeno

dne

Jagode s Kitajske, češnje iz Argentine in moram reči, da glede na pot, ki so jo naredile, izgledajo tako lepo kot da so bile odtrgane včeraj, pa še pri sosedu. Malo se nas vpraša, kako je to mogoče?

Pod pojmom odgovorna prehrana, mislim predvsem na nepotrebne vplive na okolje. Velik del teh nastane pri samem transportu in pakiranju, ki se jih ne zavedamo ali pa nam je vseeno. No drugi del, ki se mi zdi bolj pomemben, nastane pri sami proizvodnji in ohranitvi proizvodov, ki očem govorijo – pojej me. To so pestcidi, herbicidi, ohranjevalci barve in okusov, zaviralci zorenja, antibiotiki, hormoni … V glavnem na tone in tone kemikalij, ki so prisotne šele dobrih 60 let. Te snovi povzročajo večino novodobnih bolezni, zato ker je njihov vnos v organizem konstanten, se telo nima časa znebiti strupov.

Tako je tista lepa češnjica,, ki kipi od kemikalij in ne vitaminov, ker tako ali tako v večini razpadejo, odgovorna za zastrupljanje zemlje, zraka in na koncu – konzumerja. Jesti je treba, seveda, če je možno čim več sezonske in lokalne hrane, ker tako poskrbimo za naše dobro počutje in nekaj malega prizanesemo našemu planetku.

Ali lahko z pravo dieto, postom pridemo do spoznanja višjih resnic in drugačnega pogleda na svet. Si razvijemo večjo psihično moč in potem naše fizično telo več ni pogojeno negativnim procesom , ki povzročajo stres, bolezni, staranje… Bi lahko bila pravilna prehrana ena izmed tehnik spoznavanje višjega Jaza,

Znano je da so možgani glede na maso pri ljudeh največji porabnik energije in vseh ostalih hranil. Verjamem da so podvrženi tudi vplivom hrane. Lep primer takega vpliva so droge.

Katera so ta super živila, ki nam zbistrijo misli. Mislim da jih je veliko, oz.toliko kolikor je ljudi in prepričanj. Seveda vsak po svoje, ker ne gre drugače. Kajti šele ko smo prepričani in verjamemo nam taka živila pomagajo in tako mislim sledi tudi telo.

Vpliv misli na fizično je lepo razložil psiholog Martin Kojc v eni izmed njegovih knjig. Njegove misli sem povzel tako: Če bi naše prepričanje lahko vplivalo na materijo, bi kot sama morala obstajati. Če pa bi materija obstajala in delovala, potem naše prepričanje kot nekaj duhovnega, nikakor ne bi moglo vplivati na njeno delovanje. Iz tega sledi, da materija kot delujoča sila ne more obstajati. Vse kar označujemo in imamo za materialno, predstavlja zrcaljenje najrazličnejših prepričanj o življenju, ki se našim čutom prikazuje kot materialna resničnost.

V Budizmu obstoj fizičnega imenujemo s pojmom dzuma, slepilo, v katero je vpeto naše življenje. Ko pa spoznam,o oz. bolje povedano začutimo, da je temu tako, postanemo eno z vesoljem, oz. vesolje samo.

No, ko bomo enkrat v našem življenju dojeli takšno filozofijo, nam ne bo treba sploh več jesti. AHA, do takrat pa čim več bučk

IN: KAJ PA ČE JE VSE RES ?

Prikaži več

Oglasi

Trending

Arhiv novic