Connect with us

DRUŽBA

Informativni izračun

Avatar

Objavljeno

dne

ZBIRKA NAPAK ALI POTREBNA EVIDENCA?

Poskusni izračun vrednosti nepremičnin trenutno prinaša več težav kot koristi. Če vsaj malo preberemo brošuro, ki smo jo vsi lastniki predhodno dobili na dom, se lahko hitro prepričamo v to ali naše evidence vsebujejo pravilne podatke in ali izračunane vrednosti odgovarjajo tržnim razmeram. Svoje nestrinjanje lahko podamo pisno na priloženih obrazcih, ustno v najbližji Geodetski pisarni ali prek spletne aplikacije www.obvescanje.si.

Povprečno podkovanemu davkoplačevalcu to ne bi smelo delati težav. Ko pa predsednik vlade reče, da dokumenta svojega ministrstva ne razume, pa smo lahko v upravičeno v skrbeh zanj in za barko, ki ji poveljuje. V končni fazi lahko pokliče na t.i. help desk Geodetske uprave (ki je po naključju v Kočevju) 893 00 74, kjer mu lahko vse razložijo.Državljani lahko zamerimo svojemu vodstvu, da nam ob popisu ni jasno povedalo, čemu bo služila ta evidenca in ljudje se vnaprej bojijo, da jih čakajo še drugi prikriti nameni, kot so kazni ali plačevanje visokih davkov za tisto, kar so ustvarili s svojimi rokami, solidarnostjo in odrekanjem. No, davka, ki bo temeljil na teh evidencah vsaj še nekaj časa ne bo, saj tudi zakon še ni sprejet.Naša sogovornika sta strokovnjaka Roman Janeš, vodja sektorja za zemljiški kataster pri OGU Ljubljana in mag. Brane Kovač, geodet.

Sorodna vest:

SVET_029_150 Svet pred domačim pragom 17.10.2010

Teme: kako se lahko občani pritožijo na obvestilo o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin, reševanje gnezda štorkelj v Stari Cerkvi, dan dolgovaških gasilk in gasilcev, teden otroka, stand-up komika Nebojša Rako in Vid Valič, koncert Elvis Jackson, tekmi ženskega in moškega kočevskega odbojkarskega kluba.

Prikaži več

Oglasi

Trending

Arhiv novic