Začetni tečaj šivanja

Avtor Nastja Gorjup, Izidor Volf , . objavljeno v Zanimivosti

Na prvi delavnici so se slušateljice spoznavale z šiviljskim strojem. V prihodnje pa se bodo naučile spretnosti, s katerimi bodo lahko izdelale podloženo torbo.

Svet animacij

Avtor Bori Grabovac Morse, Semir Kantarević, Lovro Bradeško , . objavljeno v Zanimivosti

Kako je delati v animacijskem studiu, ali je za tovrstna znanja nujna univerza? Na to in še več odgovarja Kočevar Urban Bradeško, ki dela v britanskem animacijskem studiu Axis.

Ustvarjanje slik iz lesa

Avtor Nastja Gorjup, Lovro Bradeško , . objavljeno v Zanimivosti

Malo domišljije nam pomaga, da ustvarimo sliko, ki izgleda kakor iz starih časov. Je odlično darilo ali pa uporabno zgolj za polepšanje doma.

Podražitev vrtcev

Avtor Nastja Gorjup, Alen Udovč , . objavljeno v Zanimivosti

Cena vrtcev se izračunava glede na število otrok. Poleg tega se tu štejejo stroški dela, materialni in stroški storitev ter prehrana. To velja za javne vrtce, pa tudi zasebne z koncesijo.

Novoletne zaobljube

Avtor Nastja Gorjup, Semir Kantarević , . objavljeno v Zanimivosti

Novoletni cilji so lahko dober začetek za boljšo prihodnost. Investiranje vase je vedno dobra ideja, koliko se novoletnih zapriseg držimo, je odvisno od posameznikove volje.

Portretnih '18

Avtor Bori Grabovac Morse , . objavljeno v Zanimivosti

Primož Velikonja, Nataša Briški, zakonca Horjak, Darko Hribar in Sebastjan Vovko. To je le nekaj izjemnih imen, ki si bodo leto 2018 dobro zapomnili. S svojimi dejanji pa so zaznamovali tudi Kočevsko.

Fižol

Avtor Bori Grabovac Morse, Alen Udovč , . objavljeno v Zanimivosti

Andreja Škrabec, Ljubljančanka, ki ob selitvi v Ribnico ni imela pojma o kuhanju, je izdala knjigo receptov v fižolu. Ne(navadne) jedi iz te stročnice bodo navdušile tudi tiste, ki fižola ne marajo.

Okusi Kočevske

Avtor Bori Grabovac Morse, Alen Udovč , . objavljeno v Zanimivosti

Velikanski štrudelj, divjačinski golaž, domače plesalke in lesen nakit. Pa še kaj se je našlo na tokratni prireditvi Doživite Kočevsko.

Ostale novice tega tedna