Yaskawa Kočevje

Avtor Igor Rancigaj, Nastja Gorjup , . objavljeno v Gospodarstvo

Težav s kadri v japonskem podjetju Yaskawa, ki je tudi uradno odprlo svoja vrata v Kočevju, ni, pravijo pristojni, ki bodo zaposlovali tudi v razvojnem oddelku.

Nepovratna sredstva 2019

Avtor Bori Grabovac Morse, Luka Štuhec , . objavljeno v Gospodarstvo

Novih 130 000 evrov je na razpolago za pospešek kočevskega gospodarstva. Večina denarja je namenjena začetnim in širitvenim investicijam.

Zmanjšanje javnih del

Avtor Nastja Gorjup, Bori Grabovac Morse , . objavljeno v Gospodarstvo

Vsi delodajalci, ki so prijavnice na pošti oddali dve minuti čez osem, so dobili odobrena javna dela. Za ostale je bilo po tem že prepozno, saj so bila takrat sredstva že porabljena.

Gospodarskih '18

Avtor Bori Grabovac Morse , . objavljeno v Gospodarstvo

Tudi gospodarstveniki si manejo roke, saj je bilo leto rekordno po investicijah in dosežkih. Slabše je menda pri dobičkih, da o dvigu plač tistih, ki te dobičke pomagajo pridelati, niti ne govorimo.

Poslovni rezultati

Avtor Bori Grabovac Morse, Semir Kantarević , . objavljeno v Gospodarstvo

Podjetniki imajo o gospodarski realizaciji v letošnjem letu mešane občutke. Eni so bili bolj, drugi manj uspešni. Dvig plače pa je, najbrž, vprašljiv pri obojih.

Tehnike kadrovanja

Avtor Nastja Gorjup, Bori Grabovac Morse , . objavljeno v Gospodarstvo

Včasih so lahko kadrovniki izbirali med veliko kandidati, danes pa so se stvari obrnile; podjetniki morajo biti zanimivi in atraktivni za ljudi, ki bi si želeli pri njih delati.

Gospodarski razcvet 2018

Avtor Bori Grabovac Morse, Nastja Gorjup, Semir Kantarević , . objavljeno v Gospodarstvo

Gospodarski kazalci kažejo, da si kočevska občina ni kar tako zaslužila zlatega kamna in naziva najbolj prodorne občine v Sloveniji.

Ostale novice tega tedna