Odločal bo 2. krog!

Avtor Petra Šolar , . objavljeno v Lokalne volitve 2010

volitveKočevski volivci bodo župana izbrali šele v drugem krogu. Odločali bodo med neodvisnim kandidatom (lista Moja Kočevska) Vladimirjem Prebiličem, ki je v prevm krogu po neuradnih rezultatih dobil nekaj več kot 41% glasov, ter kandidatom Socialnih demokratov in dolgoletnim kočevskim županom Jankom Vebrom, ki je v 1. krogu dobil nekaj več kot 30% glasov. Več kot 7800 volivcev pa je že v prvem krogu prevetrilo sestavo kočevskega občinskega sveta. Kakšna bo koalicija oz. koliko sedežev pripada komu?

Predvolilno soočenje, 6. del

, . objavljeno v Lokalne volitve 2010

Kandidati za župana Kočevja postavljajo vprašanja drug drugemu.

Kako rešiti romsko vprašanje? Kateri način izbire izvajalcev za prenovo mestnega jedra bi bil najboljši? Primernost 'razkošnih 'predvolilnih kampanj nekaterih kandidatov v teh kriznih časih. Katere svetniške liste vsebujejo gospodarstvenike in kaj le ti lahko storijo za kočevsko?

Predvolilno soočenje, 2. del

, . objavljeno v Lokalne volitve 2010

Ali bi nam boljše prometne povezave s prestolnico omogočile boljše življenje ali bi zgolj omogočile mladim, da bodo še hitreje odšli v Ljubljano? Je bilo storjenega dovolj? Koliko so se kandidati pripravljeni angažirati za rešitev te problematike (četudi bodo 'le' svetniki)?

Predstavitev kandidatov za župana - 3. del

Avtor Petra Šolar , . objavljeno v Lokalne volitve 2010

KANDIDATI_3_150Objavljamo še zadnjega v nizu informativnih prispevkov - predstavitev kandidatov za kočevskega župana. Tri enaka vprašanja smo tokrat zastavili Darji Delač Felda, ki kandidira na listi Liberalne demokracije Slovenije, in Marku Rovanu, ki kandidira na listi Stranke mladih Slovenije-Zelenih Evrope. Poglejte, kaj sta odgovorila oz. naredila.

Predvolilno soočenje, 3. del

, . objavljeno v Lokalne volitve 2010

Nas bo prenova mestne ploščadi postavila nazaj na zemljevid? Komu bo novo mestno jedro služilo? Smo angažirali strokovnjaka svetovne veljave ali arhitekta 'vaških intelektualcev', kot se je izrazil eden od kandidatov? Ali kandidati podpirajo več kot 2 milijona evrov vreden projekt?

Predvolilno soočenje, 1. del

, . objavljeno v Lokalne volitve 2010

Gospodarstvo v Kočevju je sesuto. Nas bodo odrešila sredstva državne pomoči ali se bomo morali sami postaviti na noge? Katere ukrepe bi uporabili kandidati za kočevskega župana? Poglejte v prvem delu soočenja. Preostali deli sledijo.

Ostale novice tega tedna