Prebilič župan, Občinski svet razdeljen

Avtor TV Kočevje , . objavljeno v Politika in občina

V tokratni predvolilni anketi, ki se je zaključila 2.10., smo vas spraševali dvoje.

V prvi, v kateri so bile navedene stranke, oziroma liste, je glasovalo 1199 IP naslovov. Anketi sta bili odprti 30 dni in vsak uporabnik je lahko oddal samo en glas.

Tako je v anketi, kjer smo ugotavljali naklonjenost strankam in listam, ki želijo v Občinski svet, za 2 odstotka, oziroma za 22 glasov, prvo mesto prevzela Moja Kočevska, pred Zavezništvom za Kočevsko. Na tretjem mestu po številu glasov je Slovenska demokratska stranka z 14,7 odstotka, pred Socialnimi demokrati, ki so prejeli 11,6 odstotka. Sledijo jim Solidarnost (7,7 %), SMC (6%), SNS (5,8%), PS (2,1%), SLS (1,1) ter DeSus in NSI z manj kot odstotkom.

V anketi, kjer ste svoj glas oddajali županskim kandidatom, pa je stanje med vodečima še bolj izenačeno. Sedanji župan, dr. Vladimir Prebilič (431 glasov), bi županstvo obranil zgolj za en odstotek pred najbližjim rivalom Zlatkom Fickom (418 glasov). Polovico preostalih glasov je dobil kandidat SD Predrag Baković (182 ali 14,5%), za njim sta se uvrstila Darko Hribar (146 glasov) z 11,6 odstotka in Božidar Peteh (82 glasov, oz. 6,5%).

Po rezultatih te ankete, v kateri je svoj glas oddalo 1259 uporabnikov, lahko sklepamo, da bo za dokončno izvolitev župana potreben drugi krog.

Ostale novice tega tedna

Celotni tedniki