Premierka Alenka Bratušek na obisku v Kočevju

Avtor Žarko Nanjara , . objavljeno v Politika in občina

Premierka je z ministroma obiskala podjetja, ki se ukvarjajo s predelavo lesa, podjetniški inkubator ter večje javne ustanove.

 

Premierka je poudarila, da bo vlada nadaljevala s projektom 3A razvojne osi in dokončala železniško progo do Kočevja. Po besedah poslanke Aleksandre Osterman je za uspešen zaključek projekta zmanjkalo politične volje.

Minister za gospodarstvo Metod Dragonja, ki je obisk izkoristil za seznanitev s kočevsko lesnopredelovalno industrijo, je dejal, da na ministrstvu prepoznajo neizkoriščen potencial te regije, zato sodelujejo z ministrstvom za okolje in prostor pri ureditvi te gospodarske panoge in odpiranju novih delovnih mest.

Eno od podjetij, ki jih je obiskal minister za gospodarstvo, je Snežnik, ki ima po njegovih besedah vse pogoje, da bi kot gospodarska družba prevzelo glavno vlogo upravljanja z lesom v Sloveniji. A bo treba do spremembe statusa podjetja, ki je v tričetrtinski lasti države, počakati do leta 2015, ko se bodo obnavljale koncesije za izkoriščanje državnih gozdov.

Minister za kulturo Uroš Grilc je obisk izkoristil za pogovor o dveh nerazrešenih temah, obnovi kulturnega spomenika državnega pomena, Šeškovega doma, ter obnovi gradu Kostel. Iskanje investitorja je bilo neuspešno, zato se s kostelskim županom dogovarjata za terminski načrt, da bi upravljanje gradu koncem junija prenesli na občino.

Na vprašanje o nadaljnji usodi gradu Strmec pri Jasnici minister ni podal zadovoljivega odgovora, saj je ta grad eden mnogih, ki iščejo kupca.

Ostale novice tega tedna

Celotni tedniki